SKÖTSELRÅD

Om du varit ute i regn

Låt fuktiga plagg torka långsamt i rumstemperatur. Skinnkläder bör inte torkas i för hög värme, torka aldrig i torkskåp eller på element för det gör plaggen stela och hårda.

Skinnkläder

Skinnkläder får inte bli uttorkade. Torra fibrer i skinnet går nämligen lätt sönder vid påfrestning, som till exempel vid en olycka. Smörj därför in dem regelbundet med till exempel Nikwax Waterproof Wax for Leather, då behåller skinnet sin naturliga elasticitet. Använd en mild tvållösning eller lädertvål, exempelvis Nikwax Leather Cleaner, 2–5 gånger om året så håller kläderna år ut och år in.

Prova alltid först på ett osynligt ställe till exempel insidan.

Textilkläder

För att få rent dina textilkläder tvättar du dem enligt plaggens tvättanvisning, vi rekommenderar att använda Nikwax Tech Wash. Men glöm inte att ta ur skydden. Du bör impregnera ytterplaggen ofta, gärna efter var tredje tvätt, använd Nikwax TX Direct om du har ett funktionsplagg.

Kontakta oss eller din återförsäljare om du har frågor om hur ditt plagg bäst ska skötas.

UTSEENDE OCH PASSFORM

PROVA DIG FRAM

För att vara både snygg och bekväm på vägen gäller det att ha kläder i rätt storlek. Men vad många glömmer är att passformen också är viktigt för säkerheten. Därför är det viktigt att skydden placeras rätt, i våra plagg finns möjlighet till justering i och med att skydden sätts fast med kardborre. Tänk också på att prova plaggen tillsammans med de kläder du normalt använder vid körning. Och var inte rädd för att fråga personalen om hjälp. Det bästa sättet att hitta din storlek är att besöka någon av våra återförsäljare. De hjälper dig att hitta rätt passform när du behöver ny utrustning.

ÄNDRINGSATELJÉN

När vi tillverkar våra kläder gör vi dem i många extrastorlekar, detta för att de ska passa så många olika kroppstyper som möjligt. Hittar du inget plagg som passar optimalt är du välkommen till Ändringsateljen. Här hjälper vi dig med att få kläderna att passa så bra som möjligt. Dessutom tar vi hand om kläder som har fått sig en reva eller annan skada.

CE-MÄRKNING

Sedan 1997 har du hittat CE-märkning på våra produkter. Märkningen finns där som en bekräftelse på att våra produkter har testats och uppfyller de krav som ställs inom bland annat säkerhet, funktion och hållbarhet. För att ständigt utveckla kläderna samarbetar vi dessutom med polisen och andra yrkesverksamma motorcyklister, yrkesförare ställer höga krav på säkerheten.

STORLEKSGUIDE